သင့္ Facebook Account ကုိ အျခားသူတစ္ေယာက္ခိုးသံုးလားသိႏိုုင့္မယ္နည္း

အြန္လုိင္းမွာ လုံျခဳံမူ႕ ရွိေနဖုိ႕ဆုိတာ အေရးၾကီးဆုံးအခ်က္တစ္ခ်က္ပါ။သင္မွာ ေငြေရးေၾကးေရးနဲ႕ ပါတ္သတ္ျပီးလုပ္ကုိင္ေဆာင္ရြက္ထားတာ မရွိရင္ေတာင္မွ အြန္လုိင္းေပၚမွာ သင့္ရဲ႕ ကုိယ္ေရးအခ်က္ေတြ ေပါက္ၾကားသြားရင္ေတာင္ မေကာင္းပါဘူး။ကၽြန္ေတာ္တုိ႕ဟာ Password အလြယ္ေလးေတြေပးတတ္ၾကတာေတြ၊ Virus Site ေတြဆီကုိ၀င္မိတာေတြ၊ကုိယ့္ရဲ႕ တစ္ကုိယ္ရည္သုံး သတင္းအခ်က္အလက္ေတြကုိ သူမ်ားေတြကုိ ေပးလုိက္တာမ်ိဳးေတြက သိသာတဲ့သတင္းအခ်က္အလက္ေပါက္ၾကားမူေတြပါပဲ။တစ္ခါတစ္ရံမွာ သင့္အေကာင့္ကုိ တစ္ေယာက္ေယာက္က သင့္မသိပဲယူသုံးေနတာမ်ဳိးေတြေတာင္ရွိပါေသးတယ္။အဲ့လုိ သင္မသိဘဲ သင့္အေကာင့္ကုိ ယူသုံးေနျခင္းကုိ ကာကြယ္ရန္ ရုိးရုိးရွင္းရွင္းအခ်က္ေလးေတြကုိေဖာ္ျပေပးလုိက္ပါတယ္။How-to-see-of-someone-has-secretly-logged-on-to-your-Facebook-account

၁။သင္ Facebook အေကာင့္ကေန Settings > Security > Where you’re logged on  ဆုိျပီး တဆင့္ခ်င္းသြားလုိက္ပါ။ Where you’re logged on  ဆိုတဲ့ေနရာမွာ သင္ Edit ႏုိပ္လုိက္တာနဲ႕ သင့္အေကာင့္ကုိ ၀င္သုံးခဲ့ၾကတဲ့ Device ေတြကုိ ျပထားေပးမွာျဖစ္ပါတယ္။သင္ဟာ ဒီေနရာမွာ သင္ Facebook Account ကုိ ဖုန္းနဲ႕သုံးသြားလား၊ကြန္ပ်ဳတာ နဲ႕သုံးသြားတာလားဆုိတာကုိၾကည့္ႏုိင္ပါတယ္။ အကယ္၍အျခားတစ္ေယာက္က မတူညီတဲ့ဖုန္း၊
မတူညီတဲ့လပ္ေတာ့ မတူညီတဲ့ေနရာကသံုးထားရင္ ဒီေနရာမွာ ေတြ႔နုုိင္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။

READ
သူငယ္ခ်င္းရဲ႕ ဓာတ္ပံုအေပၚမွာ ႐ုပ္ေျပာင္ေရးဆြဲႏိုင္မယ့္ Instagram ရဲ႕ version အသစ္

၂။ သင့္အေကာင့္ကုိ အျခားတစ္ေယာက္ကသုံးေနတယ္ဆုိရင္ ေနာက္သူ သင္မသိဘဲ သုံးစြဲလို႕မရေအာင္ login alerts ဆုိတဲ့အခ်က္ေပးတဲ့စနစ္ကုိ ဖြင့္ထားႏုိင္ပါတယ္။ Settings > Security > Login Alerts  ဆုိတဲ့ေနရာမွာ ေျပာင္းလဲထားႏုိင္ပါတယ္။2

၃။သင့္ Facebook Account ကုိတစ္ေယာက္ေယာက္ Login in ၀င္သုံးေနရင္ သင့္ ဖုန္းနံပါတ္ (သုိ႕) Email သုိ႕ သတိေပးခ်က္ပုိ႔ရန္အတြက္ Settings > Security > Login Alerts> Approvals ဆုိတဲ့ေနရာမွာ သြားေျပာင္းလဲထားႏုိင္ပါတယ္။ဒီလုိလုပ္ထားျခင္းအားျဖင့္ သင္ Facebook Account ကုိ Device အသစ္ျဖင့္ Log in ၀င္တဲ့အခါမွာ သင္ဖုန္း(သုိ႕) Email ကုိ Message ပုိ႕ေပးမွာျဖစ္ပါတယ္။

READ
ဂိမ္းသမားေတြ အ၀ယ္အမ်ားဆုံးဖုန္း(၅)လုံး

Lumos(Shwemom)

Ref : Mirror

SHARE