Android ဖုန္းေတြထဲက ေဒတာမွန္သမွ်ကို အလြယ္ကူဆံုး ကုန္စင္ေအာင္ဖ်က္နည္း

လက္ထဲမွာ ကိုင္ထားတဲ့ဖုန္းကို အေၾကာင္းအမ်ိဳးမ်ိဳးေၾကာင့္ ဖုန္းသစ္လဲမယ္၊ သူမ်ားကို ေပးပစ္မယ္၊ ျပန္ေရာင္းမယ္၊ ပိုက္ဆံအလိုက္ထပ္ေပးၿပီး ဖုန္းလဲမယ္ စသျဖင့္ ဖုန္းေျပာင္းကိုင္မယ္ဆိုရင္ ကိုယ့္ဖုန္းထဲက ေဒတာေတြကို သူမ်ားမရယူႏိုင္ေအာင္ ေဒတာအားလံုး ဖ်က္ထားသင့္ပါတယ္။ တကယ္လို႔ စာဖတ္သူအေနနဲ႔ ဖုန္းထဲကရွိသမွ် ကိုယ့္ေဒတာေတြကို အကုန္ျပန္ဖ်က္ခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ အလြယ္ကူဆံုးလုပ္ႏိုင္တဲ့ နည္းလမ္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။ ဒီနည္းကေတာ့ Android ဖုန္းတိုင္းလိုလိုမွာ အသံုးျပဳႏိုင္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။

ေဒတာအားလံုးကို ဖ်က္မပစ္ခင္မွာ ပထမဆံုး ဖုန္းထဲက ေဒတာေတြအားလံုးကို ဖုန္းသစ္ဆီ လႊဲေျပာင္းကူးယူလိုက္ပါ။ တကယ္လို႔ backup မကူးထားပဲ ဒီအတိုင္း ဖုန္းေဟာင္းကို reset လုပ္လိုက္ရင္ စာဖတ္သူရဲ႕ ေဒတာေတြ အကုန္ေျပာင္သြားမွာ စိုးတာေၾကာင့္ပါ။ ဖုန္းေဟာင္းထဲက ေဒတာေတြကို ဖုန္းသစ္ဆီ အားလံုးပို႔ေပးၿပီးၿပီ ဆိုရင္ေတာ့….

  • Settings ကို သြားပါ။
  • Settings > System ထဲက Advanced > Reset options ကို ေရြးလိုက္ပါ။
  • ဒီအခါ ေရြးခ်ယ္စရာ (၃) မ်ိဳး ေတြ႔ပါလိမ့္မယ္။ အင္တာနက္ကြန္ယက္နဲ႔ ပတ္သက္တဲ့ “Reset Wi-Fi, mobile & Bluetooth” နဲ႔ ဖုန္းထဲက app/ noti ေတြကို default အတိုင္း ျပန္ထားေပးမယ့္ “Reset app preferences” တို႔ကို ေတြ႔ပါလိမ့္မယ္။ သူတို႔ႏွစ္ခုကို မေရြးပါနဲ႔။ စာဖတ္သူ ေရြးခ်ယ္ရမွာက “Erase all data (factory reset)” ကိုပါ။
  • ေရြးၿပီးတဲ့အခါ ေဒတာေတြကို အကုန္ဖ်က္ေတာ့မယ္၊ ဆက္လက္လုပ္ေဆာင္မွာလားဆိုၿပီး ဖုန္းက ေမးပါလိမ့္မယ္။ ဒီအခါမွာေတာ့ “Reset phone” ကို ေရြးခ်ယ္လိုက္ပါ။ တကယ္လို႔ ဖုန္းက လံုျခံဳေရးအတြက္ လွ်ိဳ႕၀ွက္ကုဒ္ေပးပါလို႔ ေတာင္းတယ္ဆိုရင္လည္း ရိုက္ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ဖုန္းက ေသခ်ာလား၊ ေဒတာေတြကို ဖ်က္မွာလားလို႔ ထပ္ေမးလာခဲ့ရင္ေတာ့ “Erase Everything” ကုိ ႏွိပ္လိုက္ပါ။
  • ဒါဆိုရင္ ၿပီးပါၿပီ။ (၂) မိနစ္ (၃) မိနစ္ေလာက္ေနရင္ ဖုန္းက reboot ျပန္တက္လာၿပီး ၀ယ္စတုန္းကလို အားလံုးက အသစ္အတိုင္း ျပန္ျဖစ္သြားပါၿပီ။
READ
Idea အသစ္ေၾကာင့္ ကေလးေမြးႏိုင္ေတာ့မယ့္ လိင္စက္႐ုပ္
theverge
theverge
theverge

ဒီေနရာမွာ ေနာက္ထပ္သိထားသင့္တာေလးေတြေတာ့ ရွိပါတယ္။ ကိုယ္သံုးေနတဲ့ဖုန္းက Android OS Version 8 ေနာက္ပိုင္းဆို ကိစၥမရွိေပမယ့္ version 8 မတိုင္ခင္ OS ေတြမွာေတာ့ နည္းနည္းေလး ထူးျခားႏိုင္ပါတယ္။ အဲဒီ OS version ေတြက်ေတာ့ ဖုန္းထဲက ေဒတာအားလံုးကို ဖ်က္ပစ္ၿပီးလို႔ reset ခ်ၿပီးတာေတာင္ တစ္ခါတစ္ေလ reboot ျပန္တက္လာတဲ့အခါ screen lock ကုဒ္နံပတ္ကို ျပန္ေတာင္းတာမ်ိဳး ရွိတတ္ပါတယ္။

ဒါေၾကာင့္ စိတ္ခ်ရေအာင္ အေပၚမွာ ေဖာျပထားတဲ့အဆင့္ေတြအတိုင္း ဖုန္းထဲက ေဒတာအားလံုးကို မဖ်က္ခင္မွာ screen lock ကို ပိတ္ခဲ့သင့္ပါတယ္။ သူ႔ကို ပိတ္ဖို႔အတြက္ကေတာ့ Settings ထဲက Security > Screen lock ကိုေရြး၊ ၿပီးေတာ့ “None” ဆိုတာကို ေရြးလာခဲ့ပါ။ ၿပီးတဲ့အခါ Settings > Account > Google ကိုသြားၿပီး ကိုယ္၀င္ထားတဲ့ google အေကာင့္ကိုပါ ဖ်က္ပစ္ခဲ့ပါ။

READ
Apple ကေန အသစ္ထြက္ရိွလာေတာ့မယ့္ iPad အမ်ိဳးအစားသစ္ ၂ မ်ိဳး

အေကာင့္ဖ်က္ၿပီးရင္ေတာ့ ေနာက္ဆံုးအေနနဲ႔ လုပ္စရာတစ္ခုပဲ က်န္ပါေတာ့တယ္။ အဲဒါကေတာ့ ကိုယ့္ထဲက ေဒတာအၾကြင္းအက်န္မွန္သမွ် ဘာကိုမွ လူမသိရေလေအာင္ ေျခရာေဖ်ာက္ဖို႔ပါ။ ဒီအတြက္ Settings ထဲကို ျပန္သြားပါ။ Settings ထဲက Security & location > Advanced > Encryption & credentials ဆီ သြားပါ။ အဲဒီမွာ “Encrypt phone” ကို ေရြးလိုက္ပါ။ အားလံုးၿပီးသြားရင္ေတာ့ စာဖတ္သူဟာ ဖုန္းကို reset လုပ္ဖို႔အတြက္ အသင့္ျဖစ္ေနၿပီး reset လုပ္ၿပီးတဲ့အခါမွာေတာ့ စိတ္ခ်လက္ခ်နဲ႔ သူမ်ားဆီကို လက္ေျပာင္းလႊဲေပးႏိုင္ၿပီပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

လင္းလင္း (ShweMom)

Ref: theverge

SHARE